Telenews

Pacolli i shkruan letër ministrave Rizvanolli e Aliu: Nuk ka asnjë projekt, e as mirëmbajtje në infrastrukturën rrugore

Kryetari i AKR-së, njëherit ish-zëvendëskryeministri Behgjet Pacolli u është drejtuar përmes një letre publike, ministres së Ekonomisë, Artane Rizvanolli dhe ministrit të Mjedisit, Liburin Aliu.
Pacolli përmes kësaj letre ka shkruar se se çdo gjë ka stagnuar në rrafshin ekonomik, dhe se po bëhet shkatërrimi i pamëshirshëm i ambientit dhe natyrës.
“Ndonëse nuk i di planet e Qeverisë, por nga ajo që shihet që një vit e tutje, nuk është duke u zhvilluar asnjë projekt në infrastrukturën e sidomos ne ate rrugore, ndërsa mirëmbajtja e rrugëve aktuale edhe nuk ekziston fare”, shkruan kryetari i AKR-së.
Ai ka shtuar se nuk është hedhur asnjë lopatë as për mirëmbajtje e as për sanimin e rrugëve të dëmtuara nga vërshimet e vitit 2021, si dhe sipas tij kanë stagnuar edhe punët që kishin filluar para vitit 2020.
Postimi i plotë:
E nderuara ministre e Ekonomisë
I nderuar ministër i Infrastrukturës dhe Ambientit,
Duke mos pretenduar të hyj në kampet tjera të programit të Qeverisë, unë dua të ndalem te hallet e përditshme të qytetarëve dhe te stagnimi i çdo gjëje në rrafshin ekonomik, dhe te shkatërrimi i pamëshirshëm i ambientit dhe natyrës.
Ndonëse nuk i di planet e Qeverisë, por nga ajo që shihet që një vit e tutje, nuk është duke u zhvilluar asnjë projekt në infrastrukturën e sidomos ne atë rrugore, ndërsa mirëmbajtja e rrugëve aktuale edhe nuk ekziston fare. Nuk është hedhur asnjë lopatë as për mirëmbajtje e as për sanimin e rrugëve të dëmtuara nga vërshimet e vitit 2021. Kanë stagnuar edhe punët që kishin filluar para vitit 2020.
Gjendja e rrugës Prishtinë-Gjilan-Kamenicë, ose Ferizaj-Gjilan-Dheu i Bardhë jo që është e shkatërruar por paraqesin edhe rrezik permanent për jetrat e njerëzve. Ato janë pa sinjalizime, pa trotuar, me gropa pothuajse në çdo metër, me parakolt te thyera, të rrezuar, të shtrembëruar, të zhytur e më përplot mbeturina. Është një ofendim për shoqërinë tonë.
Nuk e di a dilni ndonjëherë në terren dhe a i vëreni këto? Përveç shkatërrimit të makinave, nga ato gropa rrezikojnë edhe jetrat e njerëzve. Ju lutem shkoni e shifni këtë gjendje! Rruga Prekoc, Strezoc-Kamenicë, aksi kryesor neper pjesën lindore te Kosovës,(rrugë e ndërtuar nga Ministria e Infrastrukturës e asaj kohe që shërben edhe si rruge neper të cilën transportohen mineralet nga Artana) , është në gjendje sa të tmerrshme aq edhe alarmante.!!!!,andaj duhet të reagoni urgjentisht.
Duhet reaguar urgjentisht edhe për mbrojtjen e ambientit. Shtretërit e lumenjve po shndërrohen në deponi mbeturinash e pyjet po prehen e po degradohet mjedisi ynë. Kjo letër, i nderuar ministër, nuk ka asnjë qëllim të keq dhe nuk duhet të kuptohet ndryshe, përveç një thirrje për te intervenuar sa me pare.

Të ngajshme

Mahmuti thotë se UÇK-ja nuk ka vrarë civilë, mohon se është autor i Komunikatës së 59-të të UÇK-së

KushtrimGuraj

Statovci: Komisioni humbje kohe, materiali është i klasifikuar – i palogjikshëm si proces

KushtrimGuraj

Gërvalla takohet me Blinkenin e Jolyn: U pa lidhja e fortë Kosovë-ShBA në shkëmbimin tonë të shkurtër

KushtrimGuraj