Telenews

Përgjigjja e famshme ”Alo”: E dini pse themi kështu në telefon?

Me siguri e keni pyetur veten se përse përgjigjemi gjithnjë me “Alo” kur flasim me dikë në telefon.
Në fakt, kjo fjalë është përdorur për herë të parë nga Thomas Edison.
Fjala “Alo” u përdor gabimisht nga Edison, në fund të shekullit XIX, pasi ai nuk kishte dëgjuar sinjalin që është dashur t’i vijë.
Por, sipas krijuesit të telefonit, Alexander Graham Bell është dashur që në thirrjet telefonike të përgjigjemi me “Ahoy!” e cila në thelb është një përshëndetje që është përdorur nga marinarët.
Kështu, fjala “Alo” e përdorur gabimisht nga Edison mbeti si një zakon për miliona njerëz.

Të ngajshme

Truku që iu ndihmon të hiqni më lehtë lëvozhgat e gështenjave të pjekura

KushtrimGuraj

Një nënë shkoi në punë dhe nuk e puthi djalin e saj – reagimi i vogëlushit bëhet viral

Portali Telenews

Po vonohej për të shkuar në punë, turku me paraglajd fluturoi në një lartësi mbi 2000 metra dhe zbarkoi në oborrin e fabrikës

Donat Hashani