Telenews

POLONIA ME PROPOZIM PËR BE-NË, KUNDËR RUSISË

Kryeministri i Polonisë, Mateus Morawiecki, i ka kërkuar BE-së të vendosë një ndalim total të tregtisë me Rusinë.
Morawiecki thotë se dëshiron të bëjë një “bllokadë tregtare” nga deti dhe toka “sa më shpejt të jetë e mundur”, raporton Reuters.
“Ndërprerja e plotë e tregtisë së Rusisë do ta detyronte Rusinë të shqyrtonte nëse do të ishte më mirë të ndalonte këtë luftë mizore”, thotë ai.
BE ka vendosur tashmë kufizime tregtare ndaj Rusisë në disa sektorë kyç, duke përfshirë mallrat e luksit, çelikun dhe energjinë.
Por, Polonia – e cila ndan një kufi prej 535 km me Ukrainën – ka qenë ndër ata që kërkonin sanksione më të ashpra ndaj Rusisë.
 

Të ngajshme

Aksidentohen tri vetura në rrugën Prishtinë-Podujevë, lëndohen pesë persona

Edmond Vila

Të hënën pritet asfaltimi i një pjesë të korsisë në rrugën Prishtinë-Mitrovicë

Donat Hashani

Vërehen grafitë të natyrës nacionaliste në veri të Mitrovicës

Donat Hashani