Telenews

Qofte të pjekura me perime dhe kaçkavall

Qoftet me perime dhe kaçkavall do t’ju kënaqin, sepse janë krejtësisht të ndryshme dhe shumë më të shijshme se ato klasike

Përbërësit:

▪ 700 g mish të grirë
▪ 1 vezë
▪ 3 lugë thërrime buke
▪ 1,5 lugë çaji kripë
▪ 1 lugë çaji piper
▪ 1 lugë çaji piper i kuq pluhur
▪ gjysmë luge çaji sodë buke ose pluhur pjekjeje

Për mbushjen e perimeve:

▪ 1 qepë e madhe
▪ 2 speca jeshil
▪ 1 piper i kuq
▪ 10 kërpudha
▪ 2 thelpinj hudhre
▪ 1 lugë gjelle miell
▪ 200 ml qumësht
▪ 1 lugë çaji kripë
▪ 2 lugë çaji piper
▪ vaj

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kolay Yemekler (@kolay.yemekler)

Përgatitja

Për këto qofte, fillimisht përzieni mishin e grirë me të gjithë përbërësit për 10 minuta. Ndani në 7 ose 10 pjesë. Shtypni një gotë me fund të lyer me vaj në qendër të çdo qofte për të krijuar një zgavër për mbushjen. Nuk duhet të jetë shumë e thellë.

I piqni për 25-30 minuta në furrë të nxehur në 200 gradë. Ndërkohë në një tigan skuqni në vaj qepën dhe piperin, shtoni kërpudhat dhe hudhrat dhe i përzieni.

Shtoni miellin, gatuajeni derisa të aromatizohet, shtoni qumështin dhe hidhni erëza dhe përzieni shpejt. Gatuani për 2-3 minuta derisa të trashet. Masën e perimeve e ndani sipër qofteve, i spërkatni me kaçkavall, i vendosni sërish në furrë dhe i nxirrni kur të marrin ngjyrë të artë.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të bëni qofte me mish të grirë në salcë kërpudhash.

Të ngajshme

Vjosa Osmani takon Naim Tërnavën, flasin për BIK-un

Donat Hashani

Kurti flet për raportet Kosovë – Serbi me Çanakun dhe mitropolin e Kishës Ortodokse të Malit të Zi

Donat Hashani

Ish-ambasadori serb: Vuçiq e paketoi Kosovën në një kuti dhe ia dorëzoi Kurtit

Donat Hashani