Telenews

RECETË PËR ËMBËLSIRË, KEK ME PORTOKALL

Përbërësit
3 vezë
170 gr. sheqer
220 gr. miell
100 ml. vaj luledielli
100 gr. arra
Lëngun e një portokalli
Lëkurën e një portokalli
2 lugë pluhur pjekës
2 portokallë
3 lugë sheqer kaf
Përgatitje
Rrahim vezët dhe shtojmë sheqerin deri sa të behen shkumë. Shtojmë vajin si dhe lëngun e frutave. I rrahim bashkë dhe sitim miellin bashkë me pluhurin pjekës. Shtojmë e lëkurën me arrat. E trazojmë e e shtojmë tek tava tek e cila kemi shtruar feta portokalli bashkë me sheqerin kaf.
E pjekim të mbuluar në 220 gradë për 30 min dhe me pas 15-20 min të zbuluar.
E servirim me sheqer pluhur nga lart.

Të ngajshme

Mos vallë nuk duhet të hamë kurrë më ëmbëlsira?!

Donat Hashani

Me këto ushqime do ta mbani larg mjekun

Donat Hashani

Si janë ngritur çmimet e bukës në Evropë?

Donat Hashani