Telenews

RECETË PËR ËMBËLSIRË, KEK ME PORTOKALL

Përbërësit
3 vezë
170 gr. sheqer
220 gr. miell
100 ml. vaj luledielli
100 gr. arra
Lëngun e një portokalli
Lëkurën e një portokalli
2 lugë pluhur pjekës
2 portokallë
3 lugë sheqer kaf
Përgatitje
Rrahim vezët dhe shtojmë sheqerin deri sa të behen shkumë. Shtojmë vajin si dhe lëngun e frutave. I rrahim bashkë dhe sitim miellin bashkë me pluhurin pjekës. Shtojmë e lëkurën me arrat. E trazojmë e e shtojmë tek tava tek e cila kemi shtruar feta portokalli bashkë me sheqerin kaf.
E pjekim të mbuluar në 220 gradë për 30 min dhe me pas 15-20 min të zbuluar.
E servirim me sheqer pluhur nga lart.

Të ngajshme

Katër gjëra që duhet të bëni çdo ditë për të humbur peshë

Donat Hashani

Ukraina do të krijojë qendra të drithit në vendet e Afrikës Perëndimore

Donat Hashani

Hani një banane të zier para se të flini

Donat Hashani