Telenews

SINDIKATA E INFERMIERËVE: PREFEROJMË DIALOG, GREVË DO NDËRMARRIM VETËM NËSE DETYROHEMI

Në një postim në Facebook, kjo Sindikatë është shprehur se në rast greve, pasojat do i vuajnë vetëm qytetarët.
“Sindikata e Infermierëve të Kosovës me qëllim të krijimit të lehtësimeve dhe shmangies së masave sindikale, në këtë rast grevës nga i cili veprim nuk do ketë benefit askush, ndërsa pasojat do i vuajnë vetëm qytetarët të cilët me të drejtë kërkojnë shërbime, prezantojmë kërkesat e deponuara në Minsitrinë e Shëndetësisë, SHKUK dhe Bordin e SHSKUK-së bashkë me numrat e protokoleve, duke shpresuar që do gjinden më lehtë nga këto institucione”, thuhet në njoftimin e tyre.
Sindikata ka theksuar se preferojnë rrugën e dialogut social, ndërsa masat dhe veprimet sindikale do i ndërmarrin vetëm nëse detyrohen.
Ndryshe, kërkesat e tyre drejtuar MSH-së janë koeficienti i pagave 7.1 sipas tabelares së fundit ku mjeku figuron me koeficientin 10.1, rritja e pagesës së ndërrimeve të natës për infermierët nga 18€ në 36€, pagesa e punës jashtë orarit/orët shtesë, pagesa e rrezikshmërisë në punë dhe pagesa e punës gjatë vikendeve, ashtu siç u paguhet mjekëve.
 

Të ngajshme

Një lugë krip më pak në ditë e barabartë me ilaçet kundër tensionit të gjakut

Hafize Elshani

Konsumimi i përditshëm i këtyre pijeve mund ta rritë rrezikun e demencës dhe goditjes në tru

Donat Hashani

“I kanë marrë dokumentet”, Sejdiu tregon saktë se sa mjekë janë gati për t’u larguar nga Kosova

Donat Hashani