Telenews

Sot mblidhet Kryesia e Kuvendit

Kryesia e Kuvendit të Kosovës sot mban mbledhjen e radhës.
Mbledhja e Kryesisë pritet të mbahet në orën 11:00.
Këto janë pikat e rendit të ditës:

 1. Miratimi i procesverbalit të mbledhjes së mëparshme të Kryesisë së Kuvendit,
 2. Pikat e papërfunduara nga Seanca plenare më 22, 23, 24 shkurt dhe 16 mars 2022:
 3. Votimi në parim i Projektligjit nr.08/L-104 për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit nr.03/L-040 për vetëqeverisjen lokale,
 4. Votimi në parim i Projektligjit nr.08/L-112 për ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit nr. 02/L-26 për tokën bujqësore,
 5. Votimi në parim i Projektligjit nr.08/L-116 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 04/L-197 për kimikate,
 6. Votimi në parim i Projektligjit nr.08/L-120 për Ushqim,
 7. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr.08/L-063 për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive të Pavarura,

III. Pikat e papërfunduara nga Seanca plenare më 24, 25 shkurt dhe 16 mars 2022:

 1. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr. 08/L-023 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 03/L-064 për Festat Zyrtare në Republikën e Kosovës.
 2. Pika e papërfunduar nga Seanca e Jashtëzakonshme, e mbajtur më 15 mars 2022:
 3. Votimi i Propozim-rezolutës nga debati parlamentar lidhur me rritjen e çmimeve.
 4. Përgatitjet për Seancën plenare të re të radhës:
 5. Deklarimet jashtë rendit të ditës,
 6. Pyetjet parlamentare,
 7. Miratimi i procesverbaleve nga seancat e mëparshme,
 8. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr.08/L-109 për Kompensimin e Viktimave të Krimit,
 9. Shqyrtimi i parë i Projektligjit nr.08/L-125 për Pronën Publike,
 10. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 08/L-020 për bashkëpunim juridik ndërkombëtar në çështjet civile,
 11. Shqyrtimi i dytë i Projektligjit nr. 08/L-026 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr.04/L-213 për bashkëpunim juridik ndërkombëtar në çështje penale,
 12. Shqyrtimi i Raportit me Rekomandime lidhur me mbikëqyrjen e Ligjit nr.06/L-014 për Infrastrukturën Kritike,
 13. Shqyrtimi i raportit me rekomandime lidhur me raportin e auditimit për pasqyrat financiare të ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit për vitin 2020,
 14. Propozimi i GP të Listës Serbe për emërimin e anëtarit në Komisionin Ad-Hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për një (1) anëtari të Bordit për Ankesa të Mediave,
 15. Zgjedhja e anëtarëve të Komisionit për Ndihmë Shtetërore.
 16. Shqyrtimi i propozimeve dhe i kërkesave

Të ngajshme

Ekskluzive: Florian Miftari zgjedhet Dekan i Fakultetit të Edukimit Fizik dhe Sportit në UP

Donat Hashani

Ndahet nga jeta mësuesi i shquar nga Drenasi, Hamdi Kurti

Donat Hashani

Ndërron jetë nëna e Edmond Lajqit, një ditë pasi djali ia vrau renë

Donat Hashani