Telenews

YouTube vazhdon goditjet: Rusët nuk do të mund të fitojnë para nga ajo

Google ka informuar zhvilluesit e Android se përdoruesit e Play Store në Rusi së shpejti do të humbasin aftësinë për të blerë aplikacione, lojëra, IAP dhe abonime dhe fitimet nga shërbimi YouTube janë anuluar.
Kompania thekson se arsyeja e pauzës në Google Play është bërë “ndërprerja në sistemin e pagesave”, e gjitha si pasojë e ndërhyrjes ushtarake ruse në Ukrainë.
Sidoqoftë, përdoruesit në Rusi do të jenë ende në gjendje të shkarkojnë aplikacione falas, së bashku me blerjet e mëparshme që kanë bërë tashmë. Kur bëhet fjalë për abonimet në shërbime, ato do të qëndrojnë aktive deri në fund të ciklit, por do të anulohen më vonë për shkak të mungesës së opsioneve të pagesës.
Për të mbrojtur përdoruesit dhe për t’u dhënë atyre qasje në informacion, është e mundur që disa aplikacione të bëhen falas ose të hiqet abonimi i tyre me pagesë, gjatë kësaj pauze në Play Store.
Përveç kësaj, krijuesit rusë të YouTube do të humbasin burimin e tyre të të ardhurave, sepse Google ka pezulluar shitjen e reklamave dhe reklamave për shkak të situatës në Ukrainë.
“Kemi ndaluar së fundmi të gjitha reklamat e Google dhe YouTube në Rusi. Tani po e zgjerojmë këtë ndalesë në të gjitha funksionet tona të fitimit të parave, duke përfshirë YouTube Premium, Anëtarësimet në kanal, Super Chat dhe Mallra për shikuesit në Rusi,” tha kompania.
YouTube thekson se asnjë reklamë nuk do të shfaqet në Google Search ose shërbimet në Rusi. Krijuesit e YouTube nuk do të jenë në gjendje të fitojnë para nga shikuesit nga Rusia, por ata do të jenë ende në gjendje të fitojnë para nga reklamat dhe përmbajtjet kur bëhet fjalë për shikuesit jashtë Rusisë.

Të ngajshme

Procesit të nisur kaherë në lidhje me kompensimin e autorëve në rastin e ritransmetimit të veprave të tyre audio-vizuale, organizatat e institucionet kompetente kanë vendosur t’ia vënë pikën, dhe atë duke paguar edhe në mënyrë retroaktive. Të hënën, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve ka njoftuar se është nënshkruar marrëveshja për “fillimin e pagesave të tarifave mujore me rastin e ritransmetimit të veprave audio-vizuale”

Erzana Fazliu

Një rrjet i ri social gati të hyjë në treg, synon të rinjtë

KushtrimGuraj

Galaxy S25 Ultra përflitet se do të ketë shumë ndryshime në dizajn

KushtrimGuraj