Telenews

Zelensky u thotë rusëve: Shpëtoni djemtë tuaj nga lufta

Në një video-mesazh të postuar në Facebook të mërkurën në mbrëmje, presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, iu drejtua rusëve dhe u tha atyre, “shpëtoni djemtë tuaj nga lufta”.
Zelensky tha se Ukraina nuk e kishte kërcënuar kurrë sigurinë e Rusisë, duke shtuar se propagandistët rusë “gënjeshtërojnë për luftën, e cila paguhet nga taksat tuaja”.
Ukrainasit, tha ai, po bëjnë gjithçka që munden për të rikthyer paqen në tokën e tyre.
“Jo për tuajin – për tokën tonë. Për popullin tonë. Ne po bëjmë gjithçka për t’i dhënë fund kësaj lufte. Dhe kur të kemi sukses, sigurisht që do të ndodhë, ju do të jeni të sigurt për të paktën një gjë: fëmijët tuaj nuk do të dërgohen më në vdisni në tokën tonë, në territorin tonë”, tha ai.
Presidenti ukrainas tha se plani origjinal i Rusisë “tashmë ka dështuar” në dy ditët e para të pushtimit, por Rusia ende “po merr fuqi punëtore nga kudo”.
“Pajisje. Bomba ajrore, raketa. Në kërkim të mercenarëve në mbarë botën. Çdo llum i aftë të qëllojë mbi civilët,” tha Zelensky.
“Trupat ruse shkatërrojnë qytetet tona. Vrasin civilët pa dallim. Përdhunojnë gra. Rrëmben fëmijë. Qëlloni mbi refugjatët. Kapni autokolona humanitare. Ata janë të përfshirë në plaçkitje. Ata djegin muzetë, hedhin në erë shkollat ​​dhe spitalet. Objektivi për ta janë universitetet, lagjet e banuara … Gjithçka! Trupat ruse nuk i njohin kufijtë e së keqes”.

Të ngajshme

Tri shtete e njohën Palestinën, vjen reagimi i Izraelit – do të ketë pasoja

Donat Hashani

Irlanda e përmbush premtimin e saj: Dublini njeh Palestinën si shtet të pavarur

Donat Hashani

Një ditë e madhe për Palestinën: Edhe Spanja e njeh si shtet, Kongresi shpërthen në duartrokitje

Donat Hashani