Telenews

ZGJEDHET KRYETARI I GJYKATËS KOMERCIALE TË KOSOVËS

Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGJK), në takimin e 283-të me radhë, nën udhëheqjen e Kryesuesit, Albert Zogaj, ka bërë përzgjedhjen dhe emërimin e Kryetarit të Gjykatës Komerciale.
Takimi filloi me shqyrtimin e raporteve të kandidatëve për Kryetar të Gjykatës Komerciale, mandati i të cilit është pesë (5) vjeçar dhe do të fillojë nga data 21 prill 2022.

Sipas rekomandimeve të komisioneve vlerësuese për intervistimin, vlerësimin dhe rekomandimin e kandidatëve dhe pas zhvillimit të procesit të votimit, me shumicë votash, zgjodhën gjyqtarin Mahir Tutuli, Kryetar i Gjykatës Komerciale.
Gjykata Komerciale është formuar bazuar në një Ligj të ri, të miratuar në legjislativën aktuale të Kuvendit të Kosovës.

Të ngajshme

“5-she e ka pasë në Kushtetutë”- Profesori ia tërheq vërejtjen Blerim Gashit: Ke qenë më i qetë

Donat Hashani

Çfarë thonë serbët dhe shqiptarët në Mitrovicë për takimin në Ohër

Donat Hashani

Shkëlzen Gashi: Nëse Kurti e bën Asociacionin, ka me i gjujtë gaz edhe në shtëpinë e tij në Taslixhe

Donat Hashani