Telenews

AAK me 5 propozime emergjente ndaj qeverisë për dalje nga kriza

Grupi Parlamentar i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës ka mbajtur një konferencë për media, ku Besnik Tahiri ka folur për ngritjen e çmimeve në Kosovë dhe, sipas tij, mosveprimin e qeverisë karshi këtyre çmimeve.
Sipas Tahirit, situata është e jashtëzakonshme, përderisa qeveria këtë gjendje po e trajton sikur të jetë e zakonshme.
Në emër të AAK-së, ai i ka propozuar Qeverisë së Kosovës pesë pika, që do të ndikonin në lehtësimin e jetës së qytetarëve të Kosovës në këtë kohë.
Këto janë pesë propozimet emergjente të AAK-së:

  1. Kërkojmë që derisa të aprovohet ligji i pagave secilit zyrtar publik me vendim të qeverisë t`i ndahen nga 100 euro shtesë.
  2. Largimin e akcizës, përkohësisht për derivate
  3. Kërkojmë që të ketë subvencionime shtesë nga Ministria e Bujqësisë për ata që sigurojnë grurin e miellin, përmes riorganizimit të buxhetit të Ministrisë së Bujqësisë
  4. Të rritet paga minimale në Kosovë, vendim për pagën menjëherë
  5. Tashmë këtë e kemi në procedurë për Kushtetuese, tarifat e reja të energjisë, të ketë veprime urgjente.

Të ngajshme

Gërvalla: Dronët e konfiskuara të terroristëve dhanë dëshmi për përfshirjen e Serbisë në sulmin e 24 shtatorit

KushtrimGuraj

Presidenti maqedonas: Prania e 5 mijë trupave në Kosovë garanton mospërhapjen e konfliktit

KushtrimGuraj

Rashiq: Tingëllon paradoksale, por unë dhe familja ime më të sigurtë jemi në Kosovë se në Serbi

KushtrimGuraj