Telenews

ASK-ja u bën thirrje qytetarëve që të regjistrohen deri më 17 maj

Kanë mbetur vetëm edhe disa ditë deri te 17 maji 2024, kur përfundon regjistrimi i popullsisë, i ekonomive familjare dhe i banesave në Kosovë (ReKos 2024).

Regjistrimi, përveç se është obligim qytetar, është edhe obligim ligjor. Luteni që ta shfrytëzoni këtë periudhë për t’u regjistruar.

Gjatë ditëve në vazhdim, regjistruesi duhet t’ju kontaktojë për ta zhvilluar intervistën me  ju.

Nëse nuk jeni kontaktuar deri më tani (nuk keni informatë se kush është regjistruesi/ja në zonën tuaj) mund të kontaktoni komunën tuaj ose ASK-në.

Në secilën komunë është ndarë një numër telefoni për kontakt tek: Regjistrimi i Popullsisë (ReKos) 2024 – Komunikimi me qytetarë, në linkun https://ask.rks-gov.net/ReKos/Announcements .ASK-ja u ka sugjeruar komunave që numrin kontaktues ta bëjnë publik për qytetarë.

Në rast se nuk merr ndonjë përgjigje nga komuna (pas disa tentimeve), qytetarët mund të kontaktojnë Agjencinë e Statistikave të Kosovës (ASK)në:

Email: [email protected]

Tel: (+383) 038 200 31 129

Tel: (+383) 046 500 156 (REKOS2024)

Tel: (+383) 046 500 151  (REKOS2024)

Për informata më të hollësishme rreth Regjistrimit të Popullsisë (ReKos2024) vizitoni: https://ask.rks-gov.net/Rekos

source

Të ngajshme

KFOR-i kishte negociuar tërheqjen e paramilitarëve nga Banjska – çfarë thotë raporti i ICG-së

Normalizohet qarkullimi në pikat kufitare me Serbinë

Sveçla me çiklistët shkojnë në Bërnjak, bëjnë homazhe edhe te pllaka e heroit Enver Zymeri