Telenews

E DINI SE KUR ËSHTË KOHA MË E MIRË PËR TË POSTUAR NË INSTAGRAM?

Ekziston një mënyrë e thjeshtë për të rritur lojën tuaj në Instagram që nuk ju merr shumë kohë.
Postimi në kohë specifike ka gjasa të rrisë angazhimin tuaj duke i shtyrë postimet tuaja në krye të llogarive të miqve tuaj.
Pse disa kohë janë më të mira për angazhim?


Përdoruesit kanë menduar për vite nëse postimet në Instagram marrin më shumë vëmendje në varësi të kohës së ditës që postohen.
Ideja është që më shumë njerëz janë në aplikacion në periudha të caktuara të ditës, si p.sh. në pushimin e drekës ose pas punës.
Ditët specifike thuhet se gjithashtu janë më të mira për angazhim.
Të dielave, për shembull, njerëzit kanë më shumë gjasa të pushojnë në divane duke shikuar postimet në rrjetet sociale.

Se kujt i shfaqen postimet dhe kur varet nga një sërë faktorësh, përfshirë kohën e ditës.

Faktorë të tjerë përfshijnë interesin e mundshëm të ndjekësit për postimin, marrëdhënien e tyre me ju, frekuencën me të cilën postoni dhe më shumë.
Kur është koha më e mirë për të postuar?
Vitin e kaluar, firma e marketingut të mediave sociale, Later, analizoi 35 milionë postime në Instagram për të arritur në fund të misterit.
Ata zbuluan se koha më e mirë për të postuar në Instagram – pra, koha që do të sjellë më shumë pëlqime dhe komente – është ora 6 e mëngjesit me orë lokale.
Ditët më të mira për të publikuar, gjetën ata, janë të shtunave dhe të dielave.
Postimet e ngarkuara të mërkurën ndërmjet orës 10:00 dhe 16:00 dhe të enjten nga ora 21:00 deri në 23:00 marrin normat më të ulëta të angazhimit.
Kjo i bën ato ditë më të këqijat për të publikuar, sipas Later.
“Duke postuar më herët gjatë ditës, llogaritë përfitojnë nga më pak konkurrencë”, shkroi firma.
“Duke qenë një nga të parët që poston çdo ditë, ju po i jepni përmbajtjes suaj mundësinë më të mirë për t’u parë nga audienca juaj, pavarësisht se kur ata janë personalisht më aktivë në aplikacion”.
Globalisht, shumica e postimeve shpërndahen midis orës 9 të mëngjesit dhe 13:00 çdo ditë, sipas Later.

Të ngajshme

Lansohet platforma e-Komuna, Kurti: Drejt një qeverisjeje digjitale me fokus qytetarin

Arrin GPT-4o: Ç’mund të bëjë modeli i ri i inteligjencës artificiale?

Sot shënohet Dita Botërore e Telekomunikacionit dhe Shoqërisë së Informacionit

Donat Hashani