Telenews

KY ËSHTË KANDIDATI QË MORI MË SË SHUMTI PIKË, PËR DREJTOR TË RTK-SË

Komisioni vlerësues për përzgjedhjen e Drejtorit të Përgjithshëm të RTK-së, e ka bërë të ditur listën me kandidatët që kanë marrë më së shumti pikë.
Sipas Bordit të RTK-së, në intervistë janë paraqitur pesë kandidatë, ndërsa tre të tjerë që kanë qenë në testin me shkrim, këtë nuk e kanë bërë edhe në intervistë.
Kandidati me më së shumti pikë, sipas Bordit të RTK-së, është Shkumbin Ahmetxhekaj me 158.7 pikë në total, ku nga testi ka marrë 80.7 pikë dhe nga intervista 78 sosh.
Ashtu siç ka qenë i gjithë ky proces, edhe procesi i intervistimit ka qenë tërësisht transparent, ku kanë marrë pjesë nëntë monitorues, duke përfshirë shoqërinë civile, Zyrën e Përfaqësuesit të Posaçëm BE-së në Kosovë dhe tri sindikatave të RTK-së”, thuhet në deklaratën e Bordit të RTK-së, transmeton Klankosova.tv.
Tutje, sipas tyre, në kuadër të transparencës dhe vlerësimit korrekt, anëtarët e komisionit e kanë arsyetuar vlerësimin për secilën pyetje para anëtarëve të tjerë të komisionit dhe monitoruesve.
Ky është rezultati final që ka rezultuar nga testimi me shkrim dhe intervista me gojë:
 

Kandidati/ja Piket e testit Piket e intervistës Totali
Shkumbin Ahmetxhekaj 80,7 78,0 158,7
Bekim Hasani  79,4 76,2 155,6
Gjergj Filipaj  69,3 64,1 133,4
Arben Berisha  65,8 65,2 131,0
Adriana Kutllovci  50,0 40,1 90,1

Të ngajshme

Frikë në Preshevë se mund të ketë hakmarrje nga Serbia pas asaj që ndodhi në Banjskë

KushtrimGuraj

DASH: Nuk mund të barazohet vrasja e policit me atë të sulmuesve

KushtrimGuraj

Ish-komandanti i UÇK-së tregon se si janë siguruar arsenali i armëve në sulmin e serbëve ndaj policëve në veri

KushtrimGuraj