Telenews

Ky test i thjeshtë mund të ju provojë nëse keni nevojë për syze

Sipas Daily Mail, studentët e Institutit të Teknologjisë së Miçiganit kanë krijuar një iluzion optik që është edhe një test për të evidentuar problemet me shikimin.

Pra nëse shikoni Marilyn Monroe në foto, në një distancë prej 30 centimetrash atëherë keni nevojë për syze dhe nëse shikoni Albert Ajnshtajn jeni mirë me shikimin.
Çmenduri apo jo?
ASAP Science e shpjegoi kështu:
Në varësi se sa të zotë jeni të përqëndroheni apo të dalloni kontrastin, sytë tuaj do të zgjedhin të shohin vetëm detajet. Nga afër shikohen apo përzgjidhen detaje të qarta si mustaqet apo rrudhat e Ajnshtajnit, por teksa distance rritet ose nëse shikimi juaj është i dobët duke krijuar një pamje të zbehtë në pamje të parë, aftësia për të dalluar detajet dobësohet.
Sigurisht që vizita tek okulisti është ajo që e përcakton më mirë problemin me shikimin, por disa persona e kanë provuar ta shohin foton me syzet e tyre optike dhe pa ato dhe…funksionon.
Ju çfarë shihni?

Të ngajshme

Disa mënyra për t’i mbajtur milingonat dhe insektet tjera larg shtëpisë

Donat Hashani

Humbi 75 kilogram për tu martuar me mashkullin e ëndrrave, ja si duket sot

KushtrimGuraj

Emrat e çuditshëm kosovarë: Arrestim, Shpenzim, Kfor, Pulë e Gjel

Flaka Ajeti