Telenews

Lodheni shpesh? Arsyeja mund të jetë ky ushqim

lodheni-shpesh?-arsyeja-mund-te-jete-ky-ushqim

 

Ka shumë faktorë që mund të shkaktojnë lodhje – numri i pamjaftueshëm i orëve apo gjumi i çrregullt, stresi, hormonet, por edhe ushqimi.

Hulumtimi i publikuar në revistën Nutrients konfirmoi se mishi i përpunuar është një nga fajtorët kryesorë për ndjenjën e lodhjes pas ngrënies së ushqimit.

Në hulumtim kanë marrë pjesë 20 të rinj dhe është ekzaminuar mikrobioma në zorrët e tyre për të përcaktuar se sa ndikon në nivelin e energjisë, lodhjes dhe shëndetit mendor.

Studiuesit arritën në përfundimin se mishi i përpunuar është i vetmi ushqim që lidhet me ndryshimet në nivelet e energjisë, domethënë se rezulton me lodhje mendore më të dobët ose më të fortë.

Edhe pse nuk është zbuluar një lidhje e qartë midis këtij ushqimi dhe nivelit të lodhjes, marrja e kufizuar e produkteve të mishit është sigurisht një vendim pozitiv për shëndetin.

Konsumimi ditor i sasive të mëdha të mishit të përpunuar mund të rrisë rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe potencialisht të shkurtojë jetën.

Si të parandaloni ndjenjën e lodhjes pas një vakti?

Hani pak dhe shpesh, dhe për snacks zgjidhni alternativa të shëndetshme si frutat apo arrat.

Siguroni orë të mjaftueshme gjumë gjatë natës.

Bëni një shëtitje dhe thithni pak diell nëse është e mundur.

The post Lodheni shpesh? Arsyeja mund të jetë ky ushqim appeared first on tëvë1.info – Lexoje të vërtetën!.

Të ngajshme

Pse të qarët gjatë shikimit të filmave në fakt është gjë e mirë

Genc Gerguri

SHSKUK kërkon të merren masa ndaj logopedit që keqtrajtoi një paciente 5-vjeçe

Genc Gerguri

Si ta qetësojmë mendjen në situata jashtëzakonisht stresuese?

Portali Telenews