Telenews

Maqedonci shpjegon se çfarë përfiton Kosova me avancimin në Asamblenë Parlamentare të NATO-s

 

 

Ministri i Mbrojtjes Ejup Maqedonci, ka folur pas vendimit për avancimin e Kosovës në Asamblenë Parlamentare të NATO-s.

Me këtë rast, Maqedonci ka shpjeguar se çka përfiton vendi nga kalimi prej anëtares vëzhguese në të asociuar.

Ai tha se me këtë vendim Kosova është vetëm një hap larg anëtarësimit me të drejta të plota në asamblenë parliamentare të NATO-s,

” Pra nga tani, Kosova do të ketë të drejtë propozimi e komentimi të çdo procesi apo dokumenti që trajtohet nga Asambleja e NATO-s”, tha Maqedonci.

“Gjë që sigurisht se do të ndikoj në stabilitetin e Ballkanit”, shtoi ai.

Të ngajshme

Konfirmohet aktakuza ndaj Januzit, Bahtjarit dhe Shalës

Donat Hashani

Osmani për Kadarenë: Liria e Kosovës për të ishte triumfi i kombit shqiptar, lamtumirë titani i letërsisë

Donat Hashani

Pamje nga përmbytjet në Beograd: Vërshimet bëjnë “ujëvarë” në kryeqytetin serb, veturat notojnë

Donat Hashani