Telenews

MICROSOFT PRITET TI JAPË SHPEJTË LAMTUMIRËN INTERNET EXPLORER-IT

Kanë mbetur pak më pak se tre muaj për Internet Explorer, shfletuesin e njohur të Microsoft.
Nga 15 qershori, softueri i shfletimit të internetit do të eliminohet tërësisht dhe do të zëvendësohet nga Edge, pasardhësi i prezantuar saktësisht dy vjet më parë.
Gjiganti Redmond ka publikuar një artikull të ri në të cilin kujton kohën e vendosur tashmë për Explorer, një program që, për kompaninë, nuk është më në hap me kohën, i pasigurt dhe i paaftë për të mbështetur shumë nga faqet e krijuara me teknologji moderne.
Sipas të dhënave më të fundit nga Stat Counter, i cili gjithashtu analizon tregun e shfletuesve të internetit, Internet Explorer përdoret nga 0,47% e të gjithë përdoruesve ndërsa në kulmin e kundërt është Chrome i Google, i zgjedhur nga 62,78% e shfletuesve.
 

Deri më sot, shfletuesi i ri nga Redmond është pak mbi pragun 4,6% të përdorimit global, ndërsa, në kulmin e tij, Internet Explorer kishte arritur mbi 90%, në vitet kur konkurrenca mungonte pothuajse plotësisht.

 
Versioni i parë u prezantua në 1995 ndërsa i fundit nuk është përditësuar që nga viti 2013.

Të ngajshme

Sot mbahet edicioni i dytë i Festivalit të Shkathtësive Digjitale 2024

Donat Hashani

Nuk është e rastësishme që keni parë më shumë makina Volvo në trafik

Lansohet platforma e-Komuna, Kurti: Drejt një qeverisjeje digjitale me fokus qytetarin