Telenews

Nga sot, euro valuta e vetme që lejohet për kryerjen e transaksioneve në Kosovë

Që nga sot ( 12 maj), valuta e euros do të jetë e vetmja që lejohet për kryerjen e transaksioneve me para të gatshme.

Në Rregulloren e Bankës Qendrore të Kosovës thuhet se “valuta e vetme e lejuar të përdoret për kryerjen e transaksioneve të pagesave me para të gatshme dhe në sistemin e pagesave në Republikën e Kosovës është euro”.

Bankat komerciale që operojnë në Kosovë janë udhëzuar që të hapin degë të reja në veri.

Më 1 shkurt ka hyrë në fuqi Rregullorja e re e Bankës Qendrore të Kosovës, që parasheh euron si valutën e vetme për kryerjen e pagesave.

Komuniteti ndërkombëtar i ka kërkuar Kosovës që të shtyjë zbatimin e Rregullores, me qëllim që të gjendet një zgjidhje për popullsinë në veri të Kosovës.

Marrëveshje në Bruksel nuk u arrit as pas gjashtë takimeve.

Ndërkaq, takimi i radhës do të zhvillohet më 13 maj.

source

Të ngajshme

“Jemi një hap larg zgjedhjeve” – Abdixhiku kërkon dorëheqjen e Kurtit

SHBA këmbëngulëse në Asociacion, nënsekretarja shpreh shqetësime për disa vendime të qeverisë

Zyrtare: Arsim Kabashi dënohet për sulmin ndaj trajnerit të Fushë Kosovës

Donat Hashani