Telenews

OSMANI TAKON PËRFAQËSUESIT E SHOQËRISË CIVILE, KY ËSHTË SHKAKU

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani ka takuar përfaqësuesit e organizatave të shoqërisë civile për të diskutuar procesin e përzgjedhjes së Kryeprokurorit të shtetit.
Osmani falënderoi përfaqësuesit e shoqërisë civile për pjesëmarrjen aktive në monitorimin e procesit të përzgjedhjes së Kryeprokurorit të shtetit, duke nënvizuar se çdo rekomandim i identifikuar përgjatë procesit do të shqyrtohet me kujdes të veçantë.
“Është thelbësore që çdo emërim të jetë rezultat i një procesi transparent dhe të drejtë, dhe çdo kandidat të ketë integritet të dëshmuar përgjatë karrierës. Këto janë parime themelore të cilat i kam ndjekur në çdo emërim që kam bërë”, ka thënë Osmani.
Osmani do t’i vazhdojë konsultimet edhe me akterë të tjerë të përfshirë në këtë proces për t’u siguruar që procesi ka qenë i drejtë dhe i pranueshëm.
Kujtojmë se javë më parë Këshilli Prokurorial i Kosovës kishte votuar në mënyrë unanime Blerim Isufajn për Kryeprokuror të ri të shtetit.
Lidhur me këtë votim të KPK-së, ishin shprehur të pakënaqur shefi i BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog, ambasadori gjerman, Jorn Rohde, ambasadori amerikan, Jeff Hovenier si dhe OJQ-të në Kosovë.
Konkursi për emërimin e Kryeprokurorit të ri të Shtetit ishte shpallur nga Këshilli Prokurorial i Kosovës më 12 janar 2022, kjo pasi Aleksandër Lumezit, i cili aktualisht ushtron këtë pozitë, i përfundon mandati më 21 prill 2022.

Të ngajshme

Sonte protestohet përpara ambasadës gjermane në Beograd

Furtuna Zejnullahu

Kurti me video-mesazh për qytetarët i kundërpërgjigjet SHBA-së për sanksionet: Demokracia nuk mund të suspendohet, e as të mbahet peng

Furtuna Zejnullahu

Janjiq: Serbia duhet ta ndalojë në Kosovë lojën e trashëguar nga periudha e Millosheviqit

Furtuna Zejnullahu