Telenews

Pista që s’ateroi kurrë helikopteri për raste emergjente

Në pamje të parë nuk ngjanë në atë se për çka do duhej të shërbente.

Andaj këmbësorët kalojnë këtu pa asnjë telash.

E ndërtuar për raste emergjente, pista e helikopterëve në oborrin e Qendrës Klinike Universitare të Kosovës nuk është përdorur asnjëherë për këtë arsye.

Këtë e vërteton edhe gjendja në të cilën është.

E dritat që kurrë s’ju ndezën tashmë janë të dëmtuara.

Meqë Kosova ende nuk ka helikopterë, kjo pistë po shfrytëzohet nga dikush tjetër.

Aterimi i fundit i helikopterëve të KFOR u pa në korrik të vitit të kaluar.

Por sa janë të informuar qytetarët për këtë pistë?

Dikush tjetër po e sheh edhe si shqetësim mungesën e helikopterëve në vend.

Por ndryshe nga ky, dikush po shpreson që së shpejti në këtë hapësirë të aterojnë helikopterët që shteti duhet t’i blejë.

Para një viti, ishte vet shefja e shtetit e cila kërkoi ndihmë nga aleatët për blerjen e helikopterëve.

Televizioni tentoi të marrë edhe një qëndrim nga drejtori i Emergjencës rreth rasteve kur është i nevojshëm përdorimi i helikopterëve por i njëjti pavarësisht tentimeve, nuk pranoi.

Të ngajshme

12 raste të reja me Covid-19

Albiona Ibishi

Vitia i uron mjekët në Ditën Ndërkombëtare të tyre: Puna juaj e palodhshme meriton respekt të thellë

Albiona Ibishi

11 raste të reja me Covid-19 dhe 132 raste aktive

Albiona Ibishi