Telenews

SOT DITA BOTËRORE E LUMTURISË

Dita Botërore e Lumturisë festohet çdo vit në mbarë botën më 20 mars. Qëllimi i Ditës Ndërkombëtare të Lumturisë është të rrisë ndërgjegjësimin për vlerën e lumturisë në jetën e dikujt dhe ndikimin e përgjithshëm që mund të ketë në mirëqenien e një personi.
Kjo ditë synon të përhapë mesazhin se përparimi i një kombi duhet të jetë rritja e lumturisë dhe mirëqenies njerëzore dhe jo vetëm rritja e ekonomisë.
“Kthehu më i lumtur” është tema për vitin 2022 dhe synon të arrijë rimëkëmbjen globale nga pandemia COVID-19.
Më 12 korrik 2012, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli 20 Marsin si Ditën Ndërkombëtare të Lumturisë, duke njohur rëndësinë e lumturisë dhe mirëqenies si synime dhe ambicie të përbashkëta në jetën e njerëzve në mbarë botën.
 

Të ngajshme

Sonda e NASA-s godet asteroidin pranë Tokës

Portali Telenews

Fqinji shpëton fëmijën në Kinë, ishte duke rënë nga kati i 7-të

KushtrimGuraj

Fansat e M&M më në fund e mësojnë arsyen e emrit të çokollatës

Portali Telenews