Telenews

SOT DITA KOMBËTARE E KËTIJ USHQIMI TË DASHUR

12 prilli shënon edhe Ditën Kombëtare të Sanduiçit, specifikisht e atij me djathë.
Sanduiçi konsiderohet si njëri ndër ushqimet më të preferuara në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
Sipas historianëve të ushqimit, shumë kultura në mbarë botën kanë shijuar bukën dhe djathin e gatuar që nga kohërat e lashta.
Versioni modern i Shteteve të Bashkuara të sanduiçit e ka origjinën në vitet 1920.
Librat e gatimit të qeverisë së Shteteve të Bashkuara përshkruajnë kuzhinierët e marinës që gatuajnë “sanduiçe amerikane me mbushje djathi” gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Të ngajshme

Katër gjëra që duhet të bëni çdo ditë për të humbur peshë

Donat Hashani

Ukraina do të krijojë qendra të drithit në vendet e Afrikës Perëndimore

Donat Hashani

Hani një banane të zier para se të flini

Donat Hashani