Telenews

141 NGA RËNIA HEROIKE E MIC SOKOLIT

Sot bëhen 141 vjet që nga rënia heroike e Mic Sokolit.
Ai ra më 22 prill të vitit 1881 kundër forcave osmane të Dervish Pashës, ku kreu një akt trimërie të rrallë, duke i vënë gjoksin topit të armikut.
Mici ra heroikisht në moshën 42 vjeçare, duke lënë pas gruan dhe dy fëmijë, një djalë dhe një vajzë.
Më shumë se një shekull më pas, një nip i tij e vazhdoi aty ku e la Mici, aty ku e ndërpreu Lidhja Shqiptare.
Mic Sokoli lindi në vitin 1839 në Fang të Bujanit, Tropojë dhe ra në vitin 1881.
Ishte luftëtar i shquar i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, Hero i Popullit.

Të ngajshme

Drejtori i Policisë: Kemi synim që ta bëjmë 50-50 gjininë në Policinë e Kosovës

Donat Hashani

Grenell për fjalët e komandantit të KFOR-it: Akuzat ndaj Kurtit janë serioze

Furtuna Zejnullahu

Qetë në Zveçan, hiqet edhe një pjesë e telave gjemborë

Furtuna Zejnullahu