Telenews

​Finlanda ndihmon ushtarakisht Ukrainën

Finlanda po i dërgon Ukrainës dërgesën e 22-të të ndihmës ushtarake me vlerë rreth 190 milionë euro.

Ministria pretendon se ndihma merr parasysh si nevojat e Ukrainës ashtu edhe situatën e burimeve të Forcave të Mbrojtjes finlandeze, por përmbajtja e detajuar e ngarkesës dhe detajet e dorëzimit të saj nuk bëhen të ditura për arsye sigurie.

Kjo paketë ndihme përfshin gjithashtu produkte të blera nga prodhuesit finlandezë. Për blerjen e tij u nda një financim i veçantë prej 30 milionë euro.

“Ka shumë njohuri në industrinë vendase dhe ne po punojmë në ministrinë e mbrojtjes për të siguruar që kjo njohuri dhe potencial mund të përdoret në mënyrë më efektive për të mbështetur Ukrainën. Një shembull i kësaj është prodhimi ynë vendas i municionit, “tha ministri finlandez i Mbrojtjes, Antti Häkkänen.

Sipas tij, Finlanda aktualisht po zhvillon një plan afatgjatë për të mbështetur Ukrainën.

Përveç kësaj, Finlanda ka vendosur të marrë pjesë në koalicionet e artilerisë dhe çminimit që veprojnë në kuadër të Grupit të Kontaktit për Mbrojtjen e Ukrainës, i cili koordinon ndihmën ushtarake për Ukrainën.

Vlera totale e materialeve mbrojtëse të furnizuara nga Finlanda në Ukrainë është 1.8 miliardë euro.

Siç është raportuar, Kanadaja dhe Finlanda ranë dakord të punojnë së bashku për rimëkëmbjen dhe rindërtimin e Ukrainës pas luftës. /UKRINFORM

Të ngajshme

Publikohet fotoja e arkivolit të hapur të Navalnyt, mijëra njerëz e presin në rrugë

Hafize Elshani

Ekipi i Navalnyt thotë se askush nuk po pranon ta bartë kufomën e tij

Hafize Elshani

Vdes në moshën 84-vjeçare ish-kryeministri i Kanadasë, Brian Mulroney

Hafize Elshani