Telenews

HIQEN MASAT ANTI-COVID NË GJERMANI

AP ka raportuar se ligjvënësit votuan të premten për të shfuqizuar shumicën e kufizimeve të pandemisë COVID-19 në Gjermani, edhe pse gjatë ditës ka rritje të rasteve pothuajse 300,000 raste ditore.
Për shqyrtimin e masave, Dhoma e lartë e Parlamentit do t’a shqyrtojë më vonë të premten.
Kërkesa për maska në fytyrë do të hiqet për shumicën e mjediseve publike që nga e diela, por ato mund të kërkohen ende në transportin publik.
Ndërsa vizitorët e shtëpive të kujdesit, gjithashtu do të vazhdojnë të kenë nevoja për teste negative për COVID-19.
Pro heqjes së masave, ështe edhe Ministri i Shëndetësisë, Kaul Lauterbach.
“Nuk mund të vazhdojmë ta fusim shtetin nën një strehë për ta mbrojtur një grup të vogël njerëzish që nuk po dëshirojnë të vaksinohen”, ka thënë ai.

Të ngajshme

Bota regjistron marsin më të nxehtë në histori

Ministria e Mjedisit gjobit rëndë Komunën e Pejës dhe kryetarin Muhaxheri, publikon arsyetimin e thuktë

Donat Hashani

Falet namazi i Fitër Bajramit

Donat Hashani