Telenews

Nga 1 korriku i këtij viti, UEFA ndryshon rregullin për “Fair Play-in Financiar”

UEFA ka paralajmëruar që sa kohë se nga 1 korriku i këtij viti do të ndryshohet rregulli financiar.
Shtëpia e futbollit evropian tashmë ka para disa klube të shkelin rregullin kryesor të konkurrimit, ndërsa disa prej tyre i ka ndëshkuar.
Por, UEFA nuk ka treguar edhe aq dorë të hekurt kur janë në pyetje klubet si Paris Saint-Germain, Manchester City, Real Madrid, Chelsea, Barcelona e disa të tjera.
Por, nga 1 korriku i këtij vitit, sipas asaj që raporton New York Times, klubet nuk mund të shpenzojnë më shumë se 70 për qind e fitimeve vjetore për transferimin e lojtarëve.
Në të do te vlerësohen tashmë përveç çmimit të kartonit, edhe paga e lojtarit që i vendoset, komisioni i agjentëve dhe detaje të tjera që nuk përfshiheshin më përpara.
Në muajin maj. këto rregulla do të jenë më të qarta dhe do të ketë një deklaratë zyrtare nga UEFA.

Të ngajshme

Mallorca e ndal Barcelonën, shkëlqen Vedat Muriqi

KushtrimGuraj

Arsenal tenton transferimin e Kubos

KushtrimGuraj

Albion Rrahmani, më i miri i javës në Rumani

KushtrimGuraj