Telenews

PITALKA TË SHIJSHME, JA SI TI GATUANI PËR IFTAR?

Më poshtë, do t’ua përcjellim recetën se si mund t’i gatuani shpejt e thjesht pitalkat më të shijshme se kudo tjetër.
Përbërësit:
1L ujë të vakët
1 Lugë kripë
1 lugë Maja
1.5 kg miell.
Udhëzimet:
Në një gotë ujë të vakët vendosni majën, një lugë të vogël sheqet dhe lerëni derisa maja të fermentohet, shkruan lajmi.net.
Më pas, në ujin e mbetur të vakët e vendosni kripën, shtoni majën e fermentuar, miellin, gradualisht derisa të bëhet një masë brumi që nuk ngjitet në duar (kur nuk ceket sasia e miellit, miell shtojmë duke përzier vazhdimisht me lugë derisa brumi të mos ngjitet për lugë, pra atëherë sasia e miellit është e mjaftueshme).
Brumi rrumbullaksohet, mbulohet dhe lihet në një vend të ngrohtë për 35-40 minuta, derisa të dyfishohet vëllimi. Pasi brumi të jetë dyfishuar, vendosni në tavolinë të përmiellur, ndajeni në toptha dhe vendosni në tavolinë anash mbi mbulesën.
Pasi të fryhen topthat e brumit, lyeni me të verdhe të verzës dhe shtoni fara susami.
Pjekni në 200 gradë për 20 minuta.

Të ngajshme

“Mora fjalë” ekzekutohet në piano midis Mynhenit, kalimtarët kurreshtarë për melodinë

Valjeta Turkaj

Vdekje e dyshimtë në Mitrovicë, gruaja gjendet pa shenja jete në banesë

Valjeta Turkaj

A jeni gati për takime që prodhojnë rezultate, jo vetëm fjalë?

Valjeta Turkaj