Telenews

Zelensky përsërit kërkesën për zonë të ndalim-fluturimit

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, u bëri thirrje Kongresit dhe presidentit amerikan, Joe Biden, që të ofrojë ndihmë shtesë ushtarake që të mbrohet qielli mbi Ukrainë dhe kërkoi sanksione të mëtejme kundër Rusisë.
Këto thirrje ai i bëri gjatë një adresimi drejtuar Dhomës së Përfaqësuesve dhe Senatit amerikan.
“Rusia e ka shndërruar qiellin ukrainas në një burim të vdekjes për mijëra njerëz”, tha Zelensky më 16 mars teksa iu drejtua ligjvënësve amerikanë përmes një video-adresimi.
“Kam nevojë që të mbroj qiejt tanë”, tha ai.
Ai rikujtoi se më 11 shtator 2001, në sulmet terroriste amerikane, qiejt amerikanë ishin të mbuluar me tym të zi dhe tha se Rusia i ka shndërruar qiejt ukrainas në burim të vdekjes për mijëra njerëz.
“Kujtoni 11 shtatorin, një ditë e tmerrshme e vitit 2001 kur ligësia shndërroi qytetet tuaja, territoret e pavarura në fushëbeteja”, tha ai. “Shteti im po e përjeton këtë çdo ditë”.
 

Të ngajshme

SBAShK vendos një afat për pagat: Ju presim veç edhe pak orë, më pas shkojmë nëpër rrugë ligjore

Donat Hashani

Rizvanolli: Çmimi i tarifave të rrymës nuk është kompetencë e qeverisë, por varësisht nga rezultatit do të merren masa për mbrojtjen e konsumatorit

Donat Hashani

Përplasen ashpër Hoti e Murati

Donat Hashani