Telenews

MËSONI SE ÇFARË TREGON VITI I LINDJES PËR FATIN TUAJ

Megjithëse shumë refuzojnë të besojnë në faktin se gjithçka është “shkruar” për ne që nga lindja, kalendari i lashtë kinez mund të jetë në gjendje të ndryshojë qëndrimin e disave. Sipas kinezëve të lashtë, një nga pesë elementët kryesorë dominon tokën. Mund të jetë një element i drurit, zjarrit, tokës, ajrit ose ujit.
Përveç ndikimit të fortë në natyrë, ato “përcaktojnë” edhe karakterin, forcën mendore, zakonet dhe ambiciet e njeriut. Elementet përcaktojnë momente të rëndësishme në fatin e njeriut dhe shifra e fundit në vitin e lindjes lidhet me një element të caktuar.
Elementi i Tokës – Shifra e fundit e vitit të lindjes është 8 ose 9
Njerëzit me elementin e tokës janë të besueshëm dhe të durueshëm. Kanë shumë ambicie por në të njëjtën kohë janë dhe idealistë. I zgjidhin problemet në mënyrë të matur dhe kanë një intuitë të zhvilluar mirë. Etika dhe disiplina janë pikat e tyre të forta. Ata gjithashtu dinë të përdorin burimet e tyre me mençuri.

Ata kanë një marrëdhënie fantastike me paratë, janë në gjendje të shohin shumë gjëra nga këndvështrimi i tyre. Ata kanë emocione të forta, por ju mungon pak aventura. Ata duan të kontrollojnë gjithçka dhe shpesh udhëhiqen vetëm nga interesat e tyre. Ata kanë më shumë frikë nga e panjohura në jetë.
Elementi i Tokës është i lidhur me sistemin tretës, veçanërisht me shpretkën dhe stomakun.
Elementi i zjarrit – Shifra e fundit e vitit të lindjes është 6 ose 7
Njerëzit me elementin e Zjarrit janë gjithmonë në kërkim të aventurës dhe kurrë nuk refuzojnë të eksplorojnë diçka të re. Ata janë individë shumë aktivë, energjikë me aftësi liderësh të mëdhenj. Ata pëlqejnë të konkurrojnë dhe të fitojnë. Njerëzit e zjarrtë janë tërheqës.
Nuk e durojnë dot vetminë, preferojnë të jenë të rrethuar nga njerëz dhe të jenë vazhdimisht në lëvizje.  Përveç kësaj, ata janë jashtëzakonisht të lidhur me të dashurit. Ata janë të zgjuar, miqësorë, të vendosur dhe efikas. Disavantazhet janë agresiviteti i tyre dhe dëshira e tepruar për të arritur qëllimin në çdo mënyrë.
Përveç kësaj, ata janë shumë emocionalë dhe vuajnë nga mungesa e durimit. Mund të jenë shumë ambicioz. Elementi i zjarrit lidhet me sistemin kardiovaskular dhe zemrën. Njerëz të tillë këshillohen që të qëndrojnë larg temperaturave të larta dhe të kontrollojnë emocionet e tyre.
Elementi i drurit – Shifra e fundit e vitit të lindjes është 4 ose 5
Këta njerëz janë shumë bujarë dhe u përmbahen parimeve të tyre në aspektin e sjelljes etike. U pëlqen të eksplorojnë botën dhe të analizojnë informacionin. Ato karakterizohen gjithashtu nga një fuqi e rrallë bindëse. Shpesh janë krijues, gjë që reflektohet në çdo gjë që bëjnë.
Ata janë të zellshëm, priren të jenë vazhdimisht të zënë, sepse mendojnë se puna është përdorimi më i mirë i energjisë së tyre. Vetëbesimi është një nga cilësitë më të mira të njerëzve në këtë element. Ata janë miq besnikë dhe nuk sillen kurrë egoistë.
Ata shkëlqejnë në punën ekipore dhe janë shumë të dhembshur ndaj njerëzve të tjerë. Ata bëjnë gabim duke marrë përsipër më shumë detyra sesa mund të përballojnë. Elementi i drurit është pranvera. Lidhet me fshikëzën e tëmthit dhe mëlçinë.
Elementi i ujit – Shifra e fundit e vitit të lindjes është 2 ose 3
Njerëzit me elementin e ujit konsiderohen simpatikë. Përveç kësaj, ata janë të zgjuar dhe krijues. Zakonisht zotërojnë disa profesione, kanë aftësi komunikuese dhe mund të jenë shumë bindës. Duhen përmendur edhe aftësitë e tyre të jashtëzakonshme në fushën e diplomacisë.
Ata janë intuitivë dhe të aftë të kuptojnë atë që i shpëton vëmendjes së njerëzve të tjerë. Ata janë organizatorë të mirë dhe interpretues të mirë. Përveç kësaj, ata gjithmonë përpiqen të gjejnë një zgjidhje të thjeshtë. Ato karakterizohen nga përshtatshmëria. Uji është i lidhur me sistemin skeletor.
Elementi i ajrit – Shifrat e fundit të vitit të lindjes janë 0 ose 1
Shumë i pavarur, i vetë-mjaftueshëm, për shkak të forcës së fortë të karakterit. Ata e duan veten, por gjithashtu kujdesen dhe respektojnë të tjerët. Përfaqësuesit e këtij elementi përpiqen për rregull dhe preferojnë ekuilibrin dhe pastërtinë në çdo kuptim të fjalës.
Këta njerëz e dinë se çfarë duan dhe asnjë pengesë apo dështim nuk i ndal. Ata dinë t’i zgjidhin problemet me lehtësi, nuk kanë frikë nga vetmia, por duan që shoqëria t’i njohë arritjet dhe sukseset e tyre. Tek ata mund të vërehet një dëshirë e nënndërgjegjshme për luks dhe para. Ajri lidhet me sistemin e frymëmarrjes dhe mushkëritë./abcnews.al

Të ngajshme

“Çka nëse e sheh në rrugë”, babai i Triumf Rizës flet pas lirimit të Enver Sekiraqës nga paraburgimi

Hafize Elshani

Aksident i qëllimshëm në Lipjan, detaje tronditëse

Donat Hashani

Zbulohet shtatorja e Adem Jasharit në Mitrovicë (VIDEO)

Donat Hashani