Telenews

NË MESNATËN E SONTME AKREPAT E KOHËS LËVIZIN NJË ORË PËRPARA

Pas mesnatës do të fillojë llogaritja verore e kohës, kështu akrepat e orës do të lëvizin 60 minuta përpara.
Prej orës 02:00, akrepat kanë për tu shtyer një orë para duke shënuar orën 03:00.
Llogaritja verore e kohës bëhet të dielën e fundit të muajit mars, teksa ky ndryshim i akrepave i jep fund llogaritjes dimërore të kohës që zgjati për pesë muaj.
Qëllimi i ndryshimit të orës është llogaritur për të përfituar sa më shumë nga energjia natyrale e diellit dhe për të reduktuar konsumimin e energjisë elektrike.
Ky ndryshim do të zgjasë deri të dielën e fundit të muajit tetor, ku akrepat do të shkojnë 1 orë pas.
Këto llogaritjes të kohës aplikohen që nga viti 1981, dhe përfshin të gjithë Evropën, ku në shumë shtete të saj, akrepat e orës lëvizin 60 minuta përpara.
Norma evropiane përcakton në mënyre të qëndrueshme datat e fillimit të periudhës së orës verore, ku akrepat lëvizin një orë para dhe orës dimërore kur ata lëvizin një orë pas.

Të ngajshme

Mustafa i reagon Muratit: Për një vit u punësuan vetëm 8 mijë e 789 persona

KushtrimGuraj

Kush duhet ta ketë kontrollin në Veri, Osmani: Policia është reaguesja e parë, KFOR’i i treti

KushtrimGuraj

Katër herë brenda dy viteve ushtrinë në kufi, pse e bën këtë Vuçiq, sipas këshilltarit të Kurtit?

KushtrimGuraj